Pionin taikaa

Vaikka juhannus vasta meni, täällä jo kaivellaan kynttilöitä esille. Nämä huikean ihanat sekä lämpöiset kesäillat saavat illat venymään pihalla ja puutarhassa, mikä onkaan parempaa kuin kirjan lukeminen kesäyössä. Vielä paremmaksi se muuttuu kera tunnelman tuojien, kuten kukkaiskynttiläasetelmien – pionin taikaa ja tuoksua!

Pionien aika on näkynyt blogissa aina kesäisin ja se näkyy tietysti tänäkin vuonna. Pionien tuoksu on huumaava ja miten kauniita ne ovatkaan. Kesän upeilla helteillä on kuitenkin varjopuolensa, sillä tämä pionien kauneus katoaa hetkessä. Kukintojen määrä on valtava, joten niitä kyllä onneksi riittää hyvin myös askarteluihin ja ystävillekin!

Kesäillan kynttilät ovat kauniita ja pihapuissa keikkuvat keijukaiset ovat eläväisiä. Ohjeen vinkkeineen löydät blogista.

Myös luonnonkukista syntyy näyttäviä kesäillan lyhtyjä.

Pionien taikaa & tuoksua kynttiläasetelmassa

Tee näin:

Ota esille tarvikkeet:

  • lasivaasi
  • korkea led-kynttilä ja sille sopiva lasinen pidike / alusta
  • oasis-sieni
  • pieniä kiviä
  • pionin kukintoja sekä vihreää, kuten pikkutalvion oksia

Varmista, että kyntillä lasikupissaan mahtuu hyvin lasivaasin sisälle.

Leikkaa oasis – sienestä sopivan kokoinen palanen / palasia, jotka sopivat lasiseen alustaan hyvin. Oasis-sienen ei tarvitse olla kokonainen, voit hyödyntää tässä myös palasia / ylijäämiä.

Kun pohjatyöt ovat valmiina, pujottele kivet lasin reunoille. Näin saat oasis-sieni peittymään hyvin ja kokonaisuudesta tulee luonnollisen oloinen.

Käytä mahdollisimman avonaisia kukintoja, jotta saat ne myös kuivumaan kauniisti vaasiin – näin saat nauttia pionien taiasta pidempään.

Laita ensin pohjalle oasis-sienen pintaan ja reunoille ensin vihreää ja sitten sommittele kukat paikoilleen.

Viimeistele vielä vihreällä ja kierrä myös kukintojen yli köynnöksen omaisia pikkutalvion oksia. Pikkutalvio soveltuu erinomaisesti myös kuivattamiseen.

Pionin tuoksussa ja kuumailmapallojen loisteessa voi todellakin heittäytyä haaveilemaan.
Taustalla roikkuvien kuumailmapallojen ohje löytyy myös blogista.
Kotipihan pionikuvan värimaailma vaihtelee vaaleanpunaisesta valkoiseen ja taustalla näkyvään tumman punaiseen pioniin. Tumman punainen on uusin tulokas, mutta tänä vuonna kukkasato on jo huikea.
Turvallinen led-kynttilä palaa kovin aidonnäköisenä kukkien loisteessa ja tuo tunnelmaa lukuhetkiin!

Ihanaa ja tunnelmallista kesäiltaa!