Pihlajanmarjakranssi

Kävelimme tällä viikolla töissä ryhmäni opiskelijoiden sekä henkilökunnan kanssa lounaalle ja jutusteltiin niitä näitä & jokainen kertoi tulevan illan suunnitelmistaan. Itse kerroin pohtivani kranssien askartelua, vierestäni kuului heti “No niin, nyt se lähestyvän syksyn kranssihulluus sitten alkaa”. Näin taitaa käydä – tämä ei jää varmasti ainoaksi.

Pihlajanmarjat ovat niin upea loppukesän väriläiskä, muhkeat tertut ovat pysäyttävän kauniita. Meillä kasvaa kotipihalla yksi isompi pihlaja, joka on venytellyt oksiaan kesäkeittiön ja paljun päälle. Näky on erittäin kaunis, mutta myös valitettavasti sotkee pari vuotta sitten uusittua kesäkeittiön valokatetta sekä roskaa paljua. Päädyimme hieman lyhentämään oksia ja kappas, minä sain samalla kätevästi askarteluun tarvikkeet.

Tee näin:

Ota esille tarvikkeet:

  • valmis kranssi pohja tai kietaise sellainen pajusta / villiviinin oksista
  • pihlajanmarjan terttuja
  • ohutta rautalankaa ja sivuleikkurit
  • ikivihreitä pikkultalvion oksia

Leikkaa pihlajanmarjan oksista tertut.

Paina pihlajanmarjan tertut kranssipohjaan.

Kietaise ympärille rautalankaa. Sommittele rautalanka kulkemaan siten, että se painaa pihlajanmarjan tertun kranssin pohjaan kiinni.

Jatka kunnes kranssi on tiivis. Tiivis rakenne auttaa pihlajanmarjoja kuivumaan kauniisti värit pitkään säilyttäen paikoilleen.

Viimeistele pujottelemalla väleihin ikivihreää köynnöstä kuten pikkutalviota.

Ilmassa alkaa olla ripaus syksyä ja lähestyvää syyskuuta – mutta nautitaan vielä lämmöstä ja kesäisestä viikonlopusta!