Haukimurekepihvit

Kesän laineilla keikkuminen on varmasti yksi kesän parhaita asioita. Toki, jos samalla reissulla tulee napattua myös kalasaalista, se muuttuu vielä paremmaksi. Hauki maistuu pihvin muodossa perunoiden kera tai sujahtaa loistavasti hampurilaisen väliin. Ohjeen löydät tästä jutusta.

Kalastaminen on kuulunut meillä aina osaksi mökkeilyä ja sitä on harrastettu kesällä sekä talvisin. Mökkijärvi antaa erityisesti haukia sekä ahvenia, jotka ovat molemmat loistavia kaloja ruokapöytään.

Kun hauesta valmistaa massaa, kannattaa sitä tehdä kerralla enemmän. Hauki soveltuu erinomaisesti pihvin muodossa perunan ja kasvisten lisukkeeksi. Tai kuten yllä mainitsin, niin maistuu myös hampurilaisen välissä.

Haukipihvit

Raaka-aineet:

  • 1,2 kg haukimassaa
  • 200 g pekonisuikaleita
  • 3 dl maustettua korppujauhoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl ruokakermaa
  • 2 sipulia
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä

Valmistusohje:

Paloittele nahattomat haukifileet ja jauha ne lihamyllyssä tai monitoimikoneessa sileäksi massaksi.

Sekoita isossa kulhossa maustettu korppujauho, mausteet sekä kerma. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin.

Lisää seokseen haukimassa, pekonisuikaleet ja lopuksi silputtu tilli.

Nosta lusikalla kalamassan taikinaa ja muotoile kosteilla käsillä tasakokoisia pihvejä. Paista pihvit kypsiksi voissa paistinpannulla.

Vinkki: Voit tarkistaa maun paistamalla ensin pienen koepalan sekä lisätä tarvittaessa mausteita ennen koko erän paistamista.