Lempeän tulinen tonnikalapastavuoka

Kun arki alkaa rullailemaan tuttuja turvallisia “latujaan”, alkaa myös uunista tulla ulos arkeen soveltuvia ruokia. Meillä kuten varmasti monessa muussakin perheessä helpottaa, kun ruokaa syntyy kerralla enemmän ja siitä riittää lämmitettävää. Ja sitten se arjen aikataulujen tärkein seikka, nopeaa ja helppoa!

Erilaiset laatikkoruuat ovat usein arjen pelastajia ja niistä riittää lämmitettävää vielä myöhemminkin. Tosin täytyy sanoa, että joskus olen kyllä hämmästellyt, kun perheen urheileva nuoriso on piipahtanut keittiössä – varmaan arvaatte mitä olen ihmetellyt? Kyllä, sitä yhtä lusikallista tai pientä murusta vuoan pohjalla. Miten ihmeessä voi kadota kokonainen uunivuoka ruokaa, siis ihan vaan pienen piipahduksen aikana keittiössä. Mutta hyvä, kun ruoka maistuu ja keho palautuu sekä vahvistuu.

Lempeän tulinen tonnikalapastavuoka maistuu raikkaan salaatin & porkkanaraasteen kera.

Lempeän tulinen tonnikalapastavuoka

Raaka-aineet:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä / oliiviöljyä
  • kasvisliemikuutio
  • 3 prk tonnikalaa öljyssä
  • 2 dl fetakuutioita
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 500 g fusilli pastaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 2 prk sweet chili kermaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Viipaloi sipuli ja valkosipuli sekä kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon murusteltu kasvisliemijauhe sekä mausteet.

Valuta tonnikala ja kaada se sipuli-mausteseoksen joukkoon. Sekoita ja nosta pois levyltä. Lisää joukkoon fetakuutiot sekä hieman pienemmäksi leikatut basilikan lehdet.

Kaada valutettu pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita joukkoon tonnikalaseos.

Sekoita vispilällä creme fraiche ja sweet chili kermat. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa n. 20 – 25 minuuttia.

Maistuvaa arkea!