Perunasämpylät

Mikäli jääkaappiin on jäänyt perunamuusin rippeet ja fetapurkissa on jäljellä vain öljy, on sinulla aivan loistavat ainekset perunasämpylöihin. Perunamuusista, mausteisesta öljystä ja basilikasta syntyy maukkaat & rapeat sämpylät, jotka maistuvat koko perheelle.

Perunasämpylät (16 kpl)

Raaka-aineet:

  • 3 dl perunamuusia
  • 5 dl maitoa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 dl tuoretta basilikaa
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 5-7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl maustettua öljyä (esim. fetapurkin öljy)

Valmistusohje:

Kaada kulhoon maito ja lisää joukkoon perunamuusi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi mikrossa ja sekoita tasaiseksi.

Lisää kädenlämpöisen perunamuusi-maitoseokseen kuivahiiva, sokeri ja suola.

Hienonna tuore basilika ja lisää nesteeseen.

Lisää puolet jauhoista vähitellen sekoittaen.

Sekoita joukkoon öljy ja sitten loput jauhoista. Jauhojen määrä riippuu perunamuusin rakenteesta. Taikina saa hieman löysäksi.

Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa sitten taikina 16 osaan. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja nosta ne pellille kohoamaan. Anna kohota n. 30 minuuttia.

Paista sämpylöitä 200 asteessa 12-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.