Pääsiäisen aikaan maistuu broiler-munakasrulla.
Munakasrullat tulivat meidän perheessä tutuksi keittiöremontin aikana, kun kuljetuksessa hajonnut keittiön työtaso oli haljennut. Keittiöremontti pitkittyi aika usean viikon mittaiseksi eikä lieden asentaminen ollut mahdollista ennen uuden työtason saapumista. Onneksi edes uuni ja mikro ja olivat paikoillaan. Aina täytyy löytää jotakin hyvää ja tässä projektissa se oli erilaisten uusien uuniruokien saapuminen arkeen sekä viikonloppuun. Moni niistä on jäänyt meidän perheen ruokalistalle, yksi niistä on munakasrulla sekä sen erilaiset täytteet.
Munakasrulla broiler-kasvistäytteellä
Raaka-aineet:
Munakasrulla
- 8 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl pizzamaustetta
Broiler-kasvistäyte
- 400g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
- 1 sipuli
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 1/2 tai pieni kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 200 g pippurituorejuustoa
- 1 dl rucolaa
- 1/2 dl tuoretta oreganoa
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje:
Aloita munakaslevyn valmistamisesta. Riko kananmunat yksitellen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, vehnäjauho, suola ja pizzamauste.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä munakaslevy toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
Paista broilersuikaleet öljytilkassa. Lisää joukkoon sipuli ja herkkusieni ja anna niiden kuullottua.
Viipaloi kesäkurpitsa ja paprika kuutioiksi. Lisää ne sekä pippurituorejuusto broiler-seoksen joukkoon. Mausta suolalla ja anna kasvisten pehmetä.
Silppua rucolaa sekä tuore oregano hieman ja lisää ne viimeiseksi täytteeseen.
Levitä täyte munakaslevyn pinnalle. Kääri rulla leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Iloista pääsiäisen aikaa!