Betonimunat

Munikos teidän pääsiäispupu Unikko-tyylisiä betonimunia? No, ei meidänkään. Mutta ohjeet sellaisten valmistamiseen löydät tästä jutusta.

Kun pääsiäinen on ohi, alkaa ilmassa olla ihan varmuudella kevään odotusta. Linnunlaulua ja lintujen pesänrakennus puuhia – näistä munista ei kuoriudu suloisia poikasia. Betonimunien askartelun ohjeet vaihe vaiheelta naputtelin tähän juttuun. Tällä kertaa ne tuunattiin Unikko-tyyliin ja koristeet voivat olla varmuudella esillä vaikkapa koko kesän.

Betonimunia pienissä itsetehdyissä linnunpesissä voi sijoittaa vaikkapa kukkapenkkien reunustoille, istutuksiin tai kynttilöiden kaveriksi. Kesäkeittiön tunnelma tuntui näiden betonisten koristemunien kera heti paljon kesäisemmältä. Vaikka täytyy myöntää, että lasin takana kohoavat lumipenkat eivät tuoneet kovin kesäistä feelistä. Onneksi aurinko on lämmittänyt pääsiäisenä ja kahvihetket pihalla ovat ihan parhautta ❤️

Tee näin:

Tyhjennä kananmunien sisältö mahdollisimman pienestä reiästä. Pese kananmunan kuori sisältä huolellisesti ja anna kuivua.

Tee pieni erä betonia pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä askartelussa betoniaskarteluun hyvin soveltuvaa hienoa betonia. Laita valmis betoni vahvaan muovipussiin.

Tee pussin kulmaan pieni reikä ja pursota betonia kananmunan kuorien sisään.

Kun betoni on kuivunut, irrota munan kuoret munan pinnalta. Pienet betonimunat kuivuvat parissa vuorokaudessa.

Hio tarvittaessa pintaa hieman hiekkapaperilla, jotta saat tasaisemman lopputuloksen.

Sommittele betonimunan pintaan haluamasi kuvio.

Unikko-kuvia löytyy netistä ja voit leikata kuvion paperista ja käyttää piirtämisessä apuna. Piirrä ääriviivat lyijykynällä tai ohuella mustalla tussilla.

Vahvista reunat mustalla maalikynällä ja väritä sitten kuvion mukaan myös sisäosat valkoisella. Mikäli maalikynä meinaa kuivua, paina terää paperiin muutamia kertoja, jotta väriä tulee kynästä taas paremmin betonin pintaan.

Maalikynä kuivuu nopeasti ja saat koristeet esille. Ja näitä munia ei edes meidän kulmilla pyörivä viekas kettu varasta 🦊