Lime-suklaaraakakakku

Tunnustan heti alkuun, etten ole oikein päässyt jyvälle raakakakkujen maailmaan. Päätin kuitenkin kokeilla luonnostella oman version ja tutustua niiden valmistamiseen paremmin. Tästä kaikesta aukesi ihan uusi maailma, joka taisi viedä hieman mukanaan. Uskaltaudutko sinäkin mukaan tämän helpon reseptin avulla?

Suklaa-limeraakakakku

Pohja:

  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 14 taatelia

Täyte:

  • 2 avokadoa
  • 4 dl cashewpähkinöitä
  • 4 dl kookosmaitoa (kermainen osa)
  • ½ dl mantelimaitoa
  • ½ dl puristettua limen mehua
  • 2 limen raastettua kuorta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 rkl psylliumkuitua
  • 3 dl raaka-kaakaojauhetta

Valmistusohje:

Laita irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja pingota se tiukaksi. Leikkaa ylijäämäreunat pois.

Irrota taateleista kivet ja laita sitten kaikki ainekset tehosekoittimeen / blenderiin.

Sekoita pohjan kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.

Painele irtopohjavuokaan ja nosta pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamista.

Aloita täytteen valmistaminen avokadon käsittelyllä. Poista kivi ja irrota lusikalla hedelmä kuoresta.

Raasta lime ja purista mehu.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen / blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Levitä täyte pohjan päälle. Halutessasi saat pinnan sileäksi tasoittamalla sen veteen kastetulla lusikalla tai lastalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja koristele kakku raikkailla kesäisillä marjoilla tai hedelmillä.