Kynttiläsomiste kanervankukinnoista

Hämärtyvät elokuun illat ovat saaneet kaivelemaan kynttilät esille ja niiden sytyttely erityisesti ulos tuo tunnelmaa kesäiltaan. Onneksi lämpimät illat tarjoavat vielä mahdollisuuden hengailuun sekä lueskeluun terassilla, kuistilla & kesäkeittiössä. Kynttiläsomisteisiin sopivat kanervan kukinnot ovat parhaimmillaan, joten niitä kannattaa hyödyntää askartelussa myös niiden säilyvyyden vuoksi.

Erilaisia kynttiläaiheisia ideoita somistamiseen löytyy blogista paljonkin. Tällä kertaa vuorossa kanerva-aihio, joka mahdollistaa pidempiaikaisen ja kestävän somisteen tekemisen. Kanerva kuivuu kauniisti ja tuo suloisella sävyllään iloa kesäiltoihin.

Kynttiläsomisteen tekemisessä on hyödynnetty samaa pohjarakennetta kuin parin kesän takaisessa juhannuksen kynttiläasetelmassa. Tämä rakenne on turvallinen polttoalusta myös oikealle kynttilälle. Toki koskaan kynttilää ei tule jättää valvomatta.

Vieläkin löytyy luonnonkukkia, joskin ainakin eteläisessä Suomessa valikoima on selkeästi kutistunut. Upeat kanervat sen sijaan hohtavat upeina väriläiskinä metsässä. Monia blogin ideoita voi muunnella hyvin eri vuodenaikojen tarjonnan mukaisesti.

Kynttiläsomiste kanervankukinnoilla

Tee näin:

Ota esille kaikki tarvikkeet:

  • kaksi lasilyhtyä / kirkasta maljakkoa, joista toinen on isompi ja toinen pienempi
  • kukkasieni / oasis
  • veitsi
  • hiekkaa
  • kynttilä
  • koristenauhaa & paksua lahjanauhaa
  • kanervan oksia sekä kaunokkeja

Laita pienemmän lasin pohjalle hiekkaa sekä kynttilä. Kietaise lasin ympärille narua koristeeksi.

Halkaise kukkasieni kahtia ja asettele osien päälle isompi lasinen maljakko. Piirrä maljakon ääriviivojen avulla kukkasieneen leikkauskohdat. Leikkaa sieni piirrettyjen viivojen mukaisesti ympyrän muotoon.

Asettele sitten pyöreäksi leikatun kukkasienen keskelle pienempi kynttilän sisältämä lasi / lyhty ja piirrä sen ympärille ääriviivat. Leikkaa osa irti.

Kietaise kukkasienen ympärille paksua lahjanauhaa ja aloita kukkien asettelu kukkasieneen.

Nosta sitten kukkasieni kukkineen maljakon pohjalle ja kostuta se hyvin, jotta saat kanervat säilymään pidempään.

Sommittele kynttilän sisältämä lasi paikoilleen maljakon pohjalle, sille leikattuun reikään ja täydennä kukkaloistoa.

Sommittele väleihin kanervan kukintoja sekä korosta sävyjä kaunokin kukilla.

Tunnelmallista elokuun iltaa!