Lankkua & niittyvillaa

Tämä projekti kuuluu ehdottomasti samaan kategoriaan kuin piikkilanka askarteluni, sillä metsästä löytyi tulvan tuomia aarteita sekä tietysti kauniita luonnonihmeitä. Vielä ehdin napata toisenkin kimpun niittyvillaa mökkisaaren metsästä. Tuo kaunis kukinto on niin lumoava omassa kasvuympäristössään, etten voi ohittaa sitä ikinä pysähtymättä, en edes hyttysarmeijan hyökätessä kimppuun 🦟

Niittyvilla keskiyöllä.

Mökkisaaressa olen saanut todellakin todeta, että Suomi on pitkä maa ja mökkeily mahdollistaa ihanien asioiden kokemisen kesän aikana tuplana. Kotona syreenit ovat kukkineet jo kauan sitten, kieloista puhumattakaan mutta mökkisaaressa olen saanut nauttia loman aikana molempien tuoksusta uudestaan. Syreeneitä käytin myös mustikka-juustokakussa ja miten hyvin ne siihen sopivatkaan ❤️

Niittyvilla ei sovi kakkuun, mutta se soveltuu erinomaisesti askarteluun. Tällä kertaa nappasin mökkisaaren rannasta tulvan tuoman laudan, niittyvillaa ja heiniä. Alla näet lopputuloksen.

Tee näin:

Ota esille keräämäsi niittyvillan kukinnot, heinät, lauta, ohutta vihreää rautalankaa, pieniä nauloja sekä vasara.

Tee heinistä nippu ja kietaise siihen rautalankaa. Päättele rautalangan päät heinien väliin.

Aloita tekemään heinistä lettiä ja vahvista letin rakennetta lisäämällä siihen koko ajan lisää heinää sekä niittyvillan kukintoja.

Jatka kunnes heinäletti niittyvillan kukintoineen on laudan mittainen. Päättele lopussa kietaisemalla loppuun rautalankaa ja piilota rautalangan päät letin sisälle.

Paikkaile tarvittaessa aukkokohtia niittyvillan kukinnoilla tai heinillä.

Naputtele letti kiinni pienillä nauloilla lautaan.

Laita esille haluamallasi tavalla pystyyn tai vaakaan.

Rantaheinä kuivuu kauniisti ja siihen voi myöhemmin yhdistellä myös erilaisia somisteita teeman ja aikakauden mukaisesti.