Kuningatar täytekakku

Kauniit kesäiset päivät ovat hellineet huikealla lämmöllä ja ajatus uunin käyttämisestä ei ole tuntunut houkuttelevalta, onneksi kaupanhyllyllä on valmiita kakkupohjia ja mahdollisuus pieneen leivontalintsaukseen. Toki joskus voi ”lintsata” leipomisessakin ja ajan säästämiseksi voi kakunkin tehdä mahdollisimman vaivattomasti. Tämä on siis sellainen nopean leipurin ohje, mutta lopputulos on maukas.

Valmiin kakkupohjan kokeilu yllätti todella positiivisesti, kakku syntyi nopeasti ja vaivattomasti – ja hei, kotia ei tarvinnut kuumentaa yhtään enempää uuninlämmöllä.

Valmistusohje

Kakkupohja:

  • 2 * Kolmen kerroksen kakkupohjaa (valmispohja)

tai

  • tee itse 6 munan kakkupohja

Kakun täyte:

  • 2 dl vaniljakastiketta
  • 200 g vadelma tuorejuustoa
  • 200g maustettua Kuningatar rahkaa
  • 2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 250g mansikoita
  • 200g vadelmia

Kakun kostuttaminen

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Aloita täytteen valmistamisesta.
  2. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon vadelmatuorejuusto ja maustettu kuningatar rahka. Sekoita hyvin.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe.
  5. Aloita kakun täyttäminen.
  6. Kostuta kakkupohjan levy vaniljamaidolla. Levitä pinnalle täyte ja viipaloituja mansikoita.
  7. Laita ensimmäisen kerroksen päälle toinen levy ja kostuta kakkupohjan levy vaniljamaidolla. Levitä pinnalle täyte ja varovasti murennettuja vadelmia.
  8. Jatka kakkupohjien täyttämistä siten, että joka toiseen kerrokseen tulee mansikkaa ja joka toiseen vadelmaa.
  9. Levitä päällimmäiseen kerrokseen kostutuksen jälkeen ohut kerros täytettä. Tee samoin kakun reunoille, kakkupohjan välit voivat erottua täytteen alta.
  10. Levitä kakun pinnalle tummaa suklaata, joka on sulatettu esimerkiksi mikrossa – voit hyödyntää erilaisia dripcake ohjeita. Muista olla suklaan sulattamisessa tarkkana, sillä suklaa palaa erittäin helposti.
  11. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Voit koristella kakun marjoilla kuten mansikoilla, vadelmilla sekä mustaviinimarjapensaiden lehdillä ja myöhemmin kesällä myös puna -ja mustaviinimarjoilla. Myös erilaisten kukkien käyttäminen koristeena on trendikästä – kokeile vaikkapa parhaillaan kukkivaa sireeniä. Vain mielikuvitus on rajana ja esimerkiksi karkeilla saa väriä ja eloa kakkuun.