Kesäiset kukkakortit

Aamulla Helsinkiin koko perheen kesken ostoksille, ihmettelemään pride-kulkuetta ja lounastamaan ravintolaan. Iltapäivällä kukkaistunnelmia korttiaskartelun parissa sateen ropistessa kesäkeittiön kattoon – tällä kertaa kortti askartelussa hyödynnettiin erilaisia luonnonkukkia, kukintoja sekä heiniä. Ohjeet ja vinkit tietysti blogissa.

Kesällä luonto tarjoilee mitä parhaimpia materiaaleja askarteluun ja näistä kukista olin suuren osan napannut mökkisaaresta mukaan kirjan välissä. Siellä ne olivat painuneet ja kuivuneet parissa viikossa, tänään ne muotoutuivat somisteiksi erilaisiin kortteihin.

Koska en pysynyt juoksulenkillä teinien perässä, sain kukkien keräilystä oivan selityksen mateluuni…

Tee näin:

Kerää erilaisia sekä erisävyisiä kukkia, lehtiä, heiniä ja kukintoja. Muista tietysti nauttia luonnosta ja suomen kesän suloisesta suvesta.

Asettele kukat, kukinnot ja lehdet sekä heinät ensin taitetun paperiarkin väliin. Sujauta ne sitten paperin välissä kirjan sivujen väleihin painumaan sekä kuivumaan.

Nosta kuivuneet kukat varovasti paperin välistä ja aloita askartelu. Varmista, ettei ole kiinni paperissa ja repeä irrottaessa.

Levitin kesäkeittiöön askartelukaapista kukkien väreihin soveltuvia papereita sekä pahveja.

Sommittele kukan sävyihin sopivia papereita ja leikkaa niistä korttipohjaan sopiva rakenne. Leikittele väreillä, kuvioilla sekä erilaisilla koristeilla, kuten napeilla, nauhoilla ja tarroilla.

Liimaa kukinto korttiin yleis-tai puuliimalla. Sivele liimaa kukan ja lehtien pohjaan sekä paina kukinto korttiin paikoilleen.

Hempeää vaaleanpunaista pinkillä twisitillä:

Mesimarjan herkkä ja kaunis kukinto kuivuu värit säilyttäen.

Kesän sinisiä hetkiä:

Korteista saa hyvin erilaisia käyttämällä eri värisävyjä sekä materiaalia. Myös valmiita kuvia hyödyntämällä voi korostaa toivottua aihetta.

Alle koottu vielä lisää päivän korttipajan tuotoksia.

Pirteän keltainen niittyleinikki kuivuu hyvin myös kimpun muodossa ja ilahduttaa pitkään.
Heinistä saa yksinkertaisen kauniita kortteja sommittelemalla heinät vinottain korttipohjaan.

Oma suosikkini ehdottomasti korteista, on versio, missä metsätähden hennot juuret korostaa lainattua tekstiä ja kukinnot ovat kuin siivet. Korttiin lainattu teksti rohkaisee unelmoimaan ja iloitsemaan suuresti sekä pienesti ❤️