Jauhelihalasagne kera piparjuuren

Monessa kodissa lasagne on koko perheen lempiruoka, niin myös meillä.

Lasagnen erivariaatiot syntyvät nopeasti, mutta joskus kaikki vaiheet tehdään alusta loppuun. Tuohon aina herkulliseen ruokaan ja kaikille maistuvaan ruokaan, on kiva saada aika ajoin hieman vaihtelua. Mukavan piristyksen tuttuun makuun saa, kun siihen lisää hieman piparjuurta. Uskotko?

Lasagne kera piparjuuren

Raaka-aineet

  • 600 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 vihreä paprika
  • 3 porkkanaa
  • 50 g piparjuurta
  • 1 prk tomaattikastiketta (yrtti)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 9-12 lasagnelevyä
  • 2dl pippurikermaa
  • 2 dl juustokermaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohjeet

Öljyä uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha sekä lisää joukkoon pilkottu sipuli, valkosipuli sekä herkkusienet. Anna niiden paahtua kevyen ruskeaksi.

Kuori ja raasta porkkanat sekä piparjuuri. Lisää ne seokseen.

Kuutioi paprika ja lisää se kastikkeen joukkoon.

Mausta ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.

Kaada voidellun vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä.

Kaada levyjen päälle jauhelihakastiketta sekä keskenään sekoitettua kermaseosta.

Jatka samalla tavalla kaksi kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain jauhelihakastiketta ja kermaseosta.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200-asteessa n. 30-40 minuuttia.