Helppo mustikkapiirakka

Upottaisinko varpaat veteen, nauttisin kesän lempeästä tuulesta ja herkuttelisin kesäistä mustikkapiirakkaa? Tietysti, mikä onkaan parempaa lomalla.

Mökkeilyyn on suppailun, uimisen, kalastamisen ja mukavan yhdessä olon lisäksi kuulunut myös pieniä puuhia, kuten pakkasen täyttämistä marjoilla. Ja mainittakoon, ettei tämä marjastus ole ollut perheen teinien eikä miehenikään mieleen ja heitä ole paljoa metsässä näkynyt, joten olen saanut nauttia hyttysten seurasta itsekseni. Kuten aikaisemmassa sometilien haasteessa vastailin muutamiin kysymyksiin, esille nousi myös, etten ole kotoisin eteläisemmästä osasta Suomea. Tämä tarkoittaa, että tähän aikaan vuodesta mökkisaaresta suunnataan hillaan ja näitä ihania marjoja on kerätty pakkaseen myös tällä viikolla. Ja siis niitä hyttysiä on myös ollut runsaasti seurana, mutta onneksi myös hilloja on ollut paikoitellen runsaasti eli luvassa taitanee olla tuloillaan uusi hilla-aiheinen postaus.

Tänään kuitenkin nautitaan mustikkaa ja mökillä pidän erityisesti helpoista sekä nopeista piirakoista, mutta maun pitää olla täyteläisen pehmeä. Joten tässä olkaapa hyvä!

Helppo mustikkapiirakka

Raaka-aineet:

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 5 dl mustikoita

Valmistusohje:

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä reunoille kevyesti rasvaa.

Sekoita vispilällä keskenään kananmunat ja sokeri siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.

Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä kaada siitä puolet kananmuna-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Lisää koko ajan sekoittaen taikinaan juokseva margariini, maito sekä ranskankerma.

Lisää lopuksi loput jauhot ja varmista, että taikina on sekoittunut tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetkinen ennen irtopohjavuoan irrottamista.