Biljardi-kakku

Pelataanko biljardia? Eiku hups, tää olikin kakku 🤭

Meillä on pohdittu syysloman suunnitelmia ja samalla mieleen on noussut monet vanhat reissut. Paljon ihania muistoja kotimaasta, mutta myös aurinkorannoilta, joissa usein on pelattu biljardia päivällä altaalla hengailun lomassa tai iltaisin ajanvietteenä.

Näistä muisteloista intoutuneena tein meille viikonloppuna biljardikakun. Ja koska satokausi on parhaimmillaan, päätin hyödyntää myös oman kasvimaan porkkanoita ja tehdä pohjan porkkanakakun tapaan.

Löytyyköhän tänäkin vuonna kasvimaalta porkkanaperhe, kuten viime vuonna.

Biljardikakku

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 300 g voita
  • n. 500g porkkanoita
  • 80 g hasselpähkinärouhetta

Täyte:

  • 400 g kinuskituorejuustoa
  • 200 g voita
  • 8 dl tomusokeria

Kostutus:

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • Vihreää sokerimassaa
  • Savoiardi-keksejä
  • biljardipalloja (purkkakarkkeja)
  • suolatikkuja

Valmistusohje:

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri kestäväksi vaahdoksi.

Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kanelin ja porkkanan täydellinen liitto korostaa satokauden parhaita makuja.

Lisää joukkoon sulatettu voi, hasselpähkinärouhe sekä porkkaraaste. Sekoita nostellen tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Vatkaa täyteainekset tasaiseksi keskenään. Jos seos meinaa jäädä löysäksi, lisää joukkoon tomusokeria.

Leikkaa jäähtynyt levy tasakokoisiksi neliöiksi. Kostuta pohja vaniljasokeri-maitoseoksella ja levitä pinnalle täytettä. Nosta päälle seuraava kerros ja tee samoin kuten ensimmäisessä kerroksessa. Levitä loput täytteestä pinnalle sekä reunoille – reunoilla olevaan täytteeseen saat kiinnitettyä myöhemmin keksit.

Kauli sokerimassa ja leikkaa siitä kakun kokoinen neliö ja nosta se kakun pinnalle.

Painele reunoille savoiardi-keksejä. Ne pysyvät paremmin paikoillaan, kun ne leikkaa tasaiseksi toisesta päästä.

Koristele biljardipalloilla sekä asettele mailoiksi kaksi suolatikkua.

Sitten vain pelailemaan…Eiku siis herkuttelemaan!