Lakkavaahto

Muistan viime kesän hikoilut lakkasuolla erinomaisen hyvin, sillä huikean lämpöiset kesäpäivät olivat hellineet lomalaisia reilun viikon verran. Silloin lomapäiviä voi viettää monella tavalla, mutta täytyy myöntää, että hillasuolla tuulipuvussa ja kumisaappaissa tunnelma oli viikolla hieman tukala.

Kahvitauko metsässä

Hikoilu oli varmasti kuitenkin hintansa väärti ja lakat ovat ovat talven aikana ilahduttaneet eri muodossaan, kuten jälkiruokana, kiisselissä tai ihan sellaisenaan. Ja mikä terveyspommi se onkaan. Hilla eli lakka eli suomuurain sisältää runsaasti kuitua, flavonoideja, A-vitamiinin esiasteen muotoja sekä C- ja E-vitamiinia.

Hilla maistuu herkulliselta tuoreena ja metsässä onkin aika ajoin haasteellista pitäytyä vain poimimisessa, kun tekee vain mieli istahtaa kannolle satoa maistelemaan. Lakoista saa maistuvan jälkiruuan nopeasti ja vaivattomasti, joka sopii kesäisen aterian päätteeksi tai vaikkapa rapujuhliin.

Lakkavaahto

Raaka-aineet

  • 250g mascarpone –tuorejuustoa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 dl lakkoja
  • n. 16 kpl kaurakeksejä

Valmistusohje

Vaahdota vispikerma.

Lisää kerman joukkoon mascarpone –tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Mausta lopuksi sokerilla ja tarkista maku.

Nostele kuuteen annosmaljaan vuorotellen kerroksittain keksimurua, lakkoja sekä maustettua kermavaahtoa.

Mikäli haluat varmistaa siistin lopputuloksen, laita kermavaahto pursotuspussiin ja pursota se annosmaljaan.

Jos lakka ei ole sinun lemppari, tee ohjeen mukaan, mutta vaihda lakka vaikkapa mustikkaan.