Lumme tuikkukupit

Kuulun siihen porukkaan, jonka kotona palaa syksyisin todella usein kynttilät. Vaihtelua kynttilöiden polttamiseen saa tekemällä erilaisia ja vuoden aikoihin sopivia tuikkukuppeja ja siksi siksi kesän tunnelmaan sopivat tietysti kesäiset tuikkukupit.

Tuhansien järvien maassa kukkii kesäisin monta lumpeenkukkaa. Ne ovat kauniita ja soveltuvat mallina hyvin myös Fimo-askarteluun. Luonnossa, kun pitää silmät auki, syntyy aivan varmuudella aina ideoita myös askarteluun.

Tee näin:

Ota esille kaikki tarvikkeet: kaulin, sakset, fimo-massa, kelmua ja muotit sekä pahvia.

Kauli Fimo-massa noin sentin paksuiseksi levyksi.

Leikkaa pahvista iso kukan terälehtimuotti ja sitten yksi hieman pienempi kukkamuotti. Voit käyttää askartelussa myös esimerkiksi valmista leivontaan tarkoitettua muottia.

Leikkaa terävällä veitsellä muotin viivojen mukaisesti ensin suurin kukka. Leikkaa samalla tavalla kaksi pienempää kukkaa.

Piirrä halutessasi veitsen terällä kukkiin viillot.

Kokoa lumme kukinnoksi ja sommitele terälehdet kauniisti.

Nosta kukinto palloksi muotoillun kelmun päälle kuivumaan. Varmista, että muoto on sopiva sekä tuikku mahtuu varmuudella kukinnon sisälle. Huom. mikäli sinulla on uunikuumennuksen vaativa massa, laita lumpeen kukka esimerkiksi kulhon päälle ja nosta uuniin kuivumaan 110 asteeseen.

Sitten antaa vain lumpeiden kukkia ja hohtaa kynttilän loisteessa.