Satuin jossain bongaamaan voileipäkakun, joka oli kietaistu rullalle. Idea vaikutti loistavalta ja kehkeytyi omassa mielessä meidän juhliin sopivaksi versioksi. Eilen kotonamme juhlittiin teemalla “Sweet Sixteen” kaksosten täyttäessä vuosia ja punainen tupamme täyttyi tärkeistä tyypeistä ❤️
Jotenkin tuntuu kyllä itsestä aika hämmentävältä pyöritellä mielessä vuosia ja vuosilukuja. En mitenkään voi ymmärtää, minne ihmeeseen aika on sujahtanut. Olen hämmentynyt ja pikkuisen kyllä haikailen menneitä vuosia sekä aikaa jolloin kaksikon elämä täyttyi leikeistä, metsäretkistä sekä elämän ihmeellisyyksien seikkailuista pienen lapsen silmin. Samaan aikaan olen äärettömän ylpeä siitä, miten fiksuja ja ajattelevaisia nuoria meidän perheeseen on kasvanut. Miten he osaavat pohtia, keskustella ja tuoda esille omia ajatuksiaan perusteluineen. Nyt elämää ihmetellään uudesta suunnasta, kun on aika myös syksyllä siirtyä elämässä eteenpäin peruskoulun jälkeen. Tällä hetkellä näyttää, että muutoksia on tulossa reippaasti ja matka itsenäistymiseen alkaa. Näiden rakkaiden kaksosten kunniaksi oli tietysti ihana järjestää juhlat – onnea!
Juhlissa oli tarjolla suolaista ja makeaa sankareiden toiveiden mukaisesti. Makeasta puolesta toinen toivoi överisti suklaata ja toinen kinuskia – näitä oli siis tarjolla kakkujen muodossa.
Siis mitä nää tässä päällä on?
Ne on tietty persiminioneja
Suolaisten tarjottavien osalta huomioitiin vieraat pienemmistä juhlavieraista aina vanhempaan väkeen. Yksi tarjottavista oli suolainen voileipäkääretorttu, joka sai arvoisalta raadilta sellaiset pisteet, että sen ohjeen voi laittaa jakoon myös täällä. Joten olkaapa hyvä!
Voileipäkääretorttu
Raaka-aineet:
Pohja:
- 16 isoa täysjyväpaahtoleipäviipaletta
- 1 ½ dl maitoa
Täyte:
- 2 prk tonnikalaa
- 1 kpl kevätsipulia varsineen
- 1 dl tuoretta tilliä
- 1 dl suolakurkkua
- 2 keitettyä kananmunaa
- 1 rkl sinappia
- ripaus pippuria
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 dl majoneesia
- 100g ranskankermaa
Kuorrute ja koristeet:
- 100 g ranskankermaa
- 200g tilli tuorejuustoa
- 1 kevätsipuli / sipulin varsiosa
- 1 sitruuna
- ½ kurkku
- kuusenkerkkiä
- viinisuolaheinän lehtiä
Valmistusohje:
Aloita leikkaamalla ensin paahtoleipien reunat pois. Levitä leipäviipaleet talouskelmun päälle tiiviisti vieri viereen (4 x 4 viipaletta).
Voit tiivistää rakennetta kaulimalla pintaa kaulimella. Kostuta sen jälkeen pinta maidolla, käytä kostumisessa apuna silikonista pullasutia.
Sekoita valutetun tonnikalan joukkoon silputtu sipuli, tilli ja pieneksi leikattu suolakurkku.
Pieni keitetyt kananmunat munanleikkurissa pieneksi ja sekoita ne seokseen.
Lisää sitten majoneesi, ranskankerma, sinappi sekä puristettu sitruunamehu.
Sekoita tahna tasaiseksi ja levitä täyte levyn päälle.
Rullaa kelmun avulla, kuten kääretorttukin ja käännä saumapuoli alaspäin. Anna maustua tiukkana rullana kelmun sisällä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
Aloita kuorrutteen valmistaminen notkistamalla tuorejuusto. Vaahdota tuorejuuston sekaan ranskankerma. Levitä tasaisesti rullan päälle lastan avulla.
Koristele viipaloiduilla kurkulla ja sitruunoilla sekä kevätsipulinrenkailla. paloitellulla kevätsipulilla. Viimeistele keväisillä kuusenkerkillä ja viinisuolanheinän lehdillä.
VINKKI. Kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, joten varmista lupa niiden keräämiseen. Luvan kanssa kerätyt kuusenkerkät sopivat hyvin myös pakastamiseen ja niistä saa iloa koristeluihin myös vaikkapa joulun aikaan.