Diy-projektina kynttilälyhty

Lukuvuoden päätökseen, kevätjuhliin sekä valmistujaisjuhliin liittyy monenlaisia tunteita, niin opiskelijoiden kuin meidän opettajienkin osalta. Ilmassa on valmistuvien opiskelijoiden riemua päättyvästä taipaleesta, onnistumisen huokauksia, mutta myös epävarmuutta. Ilmassa on jännitystä, sillä edessä on matka uuteen – tuntemattomaan. On aika jättää hyvästit tutusta ja turvallisesta ympäristöstä. Tänäänkin halaukset olivat haikeita eikä kyyneliltäkään vältytty. Matka jatkuu ja välissä nautitaan kesälomasta. Vaikka tänään kevätjuhlassa lurautettiin suvilaulu eli uusittu versio suvivirrestä, ei ulkona sateen vihmoessa tuntunut kovinkaan kesäiseltä. Myöskään taivaalla eivät liidelleet pääskyset, joten tekaisin tunnelman tuojat itse lähestyvään kesäiltaan. Josko nämä toisivat ripauksen kaivattua kesäfiilistä tähän loman alkuun.

Kesäisin yksi lempipuuhiani on seurailla taivaalla kaartelevia pääskysiä. Tämä on erityisen hauskaa paljusta käsin, kun on aikaa ihastella luonnon ja pihapiirin pieniä ihmeitä. Taivaalla peräkkäin kurvailevat pääskyset kiinnittävät varmuudella huomion, mutta tänä vuonna tämä odotettu näky ei ole silmiini osunut. Ehkä ilmojen herralla on tässä näppinsä pelissä. Näin vasta eilen metsälenkillä ensimmäisen pääskysen, tai oikeastaan pääskyset. Vihdoin saatoin olla varma, että kesä on täällä ilman kalseudesta huolimatta! Samalla reissulla metsän laitamilla sain bongailla erityisesti valkoisten kukkien kukintaa sekä nuuskutella suopursujen huumaavaa tuoksua. Kukassa loistivat myös lakka, suovilla, heinätähtimö, kielo ja muutama valkovuokkokin osui vielä silmiini.

Myös kotiin nappasin muutaman suovillan maljakkoon. Suovilla sopii kauniisti myös kranssiin.

Tänään painoin luokkahuoneen oven kiinni pitkäksi aikaa ja oli aika lennähtää lomalle. Kylmällä ja sateisella säällä on syytä sytytellä kynttilät tunnelmaa tuomaan, joten nopea askartelu tuotti tuloksen tähän tarkoitukseen. Antaa pääskysten lennellä nyt pihapuissa kynttilän lämpimässä valossa.

Jos pääskyset tai linnut eivät ole sun juttu, löytyy blogista myös vinkit keijukaislyhtyihin.

Tee näin:

Ota esille lasipurkki, mustaa kontaktimuovia / dx-fixiä, sakset, kynä, ohutta rautalankaa, mustaa nauhaa sekä kuumaliimapyssy.

Luonnostele mustaan kontaktimuoviin pääskynen lyijykynällä sekä leikkaa kuvio tarkasti irti.

Sommittele leikkaamasi pääskyset lasipurkkiin paikoilleen.

Kiinnitä purkin yläosaan mustaa lankaa kuumaliiman avulla.

Pujottele rautalanka mustan langan väliin ja kietaise se solmun avulla tiukasti kiinni. Tee rautalangasta ripustuskoukku.

Sitten vain lyhdyt roikkumaan puutarhaan & tunnelmoimaan ja kynttilät palamaan.

Ihanaa kesää!