Saisiko olla focaciaa?

Tänään oli syytä juhlaan, kun kaksoset saivat yhteishaussa ensisijaisesti toivomansa opiskelupaikan. Tätä juhlistettiin brunssilla aalloilla keikkuen ja kylläpä tuore foccacia teki kauppansa. Lisukkeena kaikkea brunssille soveltuvaa mitä mökkisaaren kaapeista löytyi. Aivan täydellinen yhteinen lomapäivä ja mikä ilo nuorten saavutuksista ❤️

Uuden reseptin löydät tietty blogista.

Tätä ohjetta tuli tehtyä jo kotona, kun availimme kesän grillikautta. Tuolloinkaan foccaciasta ei jäänyt muruakaan 🤷🏻‍♀️ Annankin vinkin, älä jätä tuoretta pehmeää leipää valvomatta!

Meillä usein grilliruokien lisukkeena tarjolla erilaisia salaatteja, mutta myös tuore leipä tekee aina kauppansa. Oikeastaan tunnustan, että itse voisin varmasti elää kaikilla ihanilla leivillä, mutta mites maistuisiko teillä pehmeän yrttinen foccacia?

Sen seuraksi sopii erinomaisesti pastat, keitot, pihvit, makkarat tai melkein mikä vaan. Pian lähestyvä kesäinen viikonloppuna tarjoaa aikaa chilllailuun, grillailuun ja hengailuun. Vinkkaan ehdottomasti tätä alla olevaa reseptiä grilliruokien lisukkeeksi tai vaikkapa kesäiselle brunssille.

Tällä kertaa ei paljon kuvaamiselle jäänyt aikaa, kun vikkelät kädet olivat jo brunssin kimpussa. Ensin piti napata kuva ja sen jälkeen kaivaa esiin tsatsiki sinisen kannen alta.

Yrttinen focaccia

Raaka-aineet:

  • 4 dl vettä
  • 1 ps (7g) kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g pehmeää voita
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tuoretta basilikaa
  • n. 2 dl kirsikkatomaatteja
  • 2 dl fetaa öljykastikkeessa

Valmistusohje:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen sekä lisää suola ja sokeri. Sekoita joukkoon 8 dl jauhoista ja vaivaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja tarpeen mukaan vähitellen jauhoja jatkaen samalla vaivausta. Taikinan ollessa kimmoisa, jätä se kohoamaan liinalla peitettynä vedottomaan paikkaan.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin päälle uunipellille.

Levitä pinnalle halkaistut tomaatit, silpottu tuore basilika sekä murennettu feta. Anna valua fetajuuston öljyä mausteineen pinnalle makua tuomaan.

Kohota vielä puolisen tuntia huoneen lämmössä ennen paistamista.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Sitten vain herkuttelemaan!