Poropiirakka

Perjantaina herkutellaan poropiirakalla ja nautitaan lähestyvästä joulun tunnelmasta! Tämä piirakka sopii hyvin glögin seuraksi, mutta ruokaisa piirakka maistuu hyvin myös raikkaan salaatin kera.

Poropiirakka

Pohja:

  • 250 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl kylmää vettä

Raaka-aineet:

  • 250 g kylmäsavustettua pororouhetta
  • 2 sipulia
  • 100 g suppilovahveroita
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 200 g pippurituorejuustoa
  • 175 g emmentaljuustoraastetta
  • 1 prk (á 180g) ranskankermaa
  • 2 dl juustokermaa
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne voin kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi vesi.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle sekä voitele reunat kevyesti. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Nosta piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Pieni sipuli ja paprika kuutioiksi. Silppua tuore persilja.

Paista suppilovahverot pannulla öljytilkassa ja lisää joukkoon sipuli, paprika sekä lopuksi myös persilja. Kun ainekset ovat pehmenneet, nosta pois levyltä ja kaada joukkoon pororouhe.

Kaada poro-suppilovahveroseos kulhoon ja lisää hieman jäähtyneen seoksen joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, juustoraaste ja kerma. Sekoita hyvin ja lisää viimeiseksi kananmunat.

Kaada täyte piirakkavuokaan ja nosta uuniin paistumaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Rentoa perjantaita ja tunnelmallista joulun odotusta!