Parsa-perunasalaatti

Kuka tykkää parsasta huutaa hep! Kesäiset parsat ovat niin maukkaita ja maistuvat erinomaiselta myös perunasalaatissa. Ja mikä täydellisyys grillattavien herkkujen seuraksi.

Parsa-perunasalaatti

Raaka-aineet:

  • 6 kpl keitettyjä perunoita (kiinteä peruna)
  • 1 nippu eli n. 500 g parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus pippurirouhetta
  • 2 kpl kesäsipulia varsineen
  • 1 sitruuna
  • 2 dl majoneesia
  • 3 rkl pestoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohje:

Keitä perunat ja anna jäähtyä ennen leikkaamista kuutioiksi.

Levitä parsat uunipellille leivinpaperin päälle. Sirottele pinnalle sormisuola ja pippuri sekä valele oliiviöljy tasaisesti. Paista parsat uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna parsojen jäähtyä ja leikkaa ne sitten viipaleiksi. Säästä muutamia kukintoja koristeeksi salaatin pintaan.

Sekoita jäähtyneet perunakuutiot ja parsa viipaleet keskenään. Lisää joukkoon viipaloitu kevätsipuli varsineen.

Raasta sitruunan kuori ja lisää se joukkoon.

Sekoita joukkoon pesto ja majoneesi. Nostele varovasti, jottei perunan ja parsojen rakenne hajoa.

Viimeistele saksanpähkinöillä. Voit myös puristaa halutessasi sitruunan mehua salaatin joukkoon, mikäli kaipaat raikkaampaa makua.