Mustikkapuusti

Ihan pian metsässä on taas tarjolla mustikkasatoa, mutta sitä ennen tyhjennetään vielä pakkasta. Ja sehän sopii, sillä pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä.

Mustikkapuusti

Pullataikina:

  • 5 dl maitoa
  • 50g tuorehiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 150g margariinia

Täyte:

  • 500g mascarpone-tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100g valkosuklaata
  • 6 dl mustikoita

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva maidon joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

Lisää nesteen joukkoon kananmunat, sokeri ja kardemumma.

Aloita vehnäjauhojen lisääminen vähitellen ja lisää lopuksi huoneenlämpöinen margariini.

Anna taikinan kohota lämpöisessä vedottomassa paikassa 20 minuuttia.

Alusta taikina vaivaamalla ilmakuplat pois ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Kauli sitten taikinasta ohut neliönmuotoinen levy. Mikäli haluat pieniä mustikkapuusteja, tee kaksi levyä.

Sekoita mascarpone-tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos tasaiseksi pinnaksi taikinan pinnalle. Ripottele päälle rouhittu valkosuklaa ja mustikat.

Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja leikkaa vinoittain kolmionmallisia paloja. Paina korvapuustin kapeasta pinnasta alaspäin, jolloin leikkauspinnat avautuvat ylöspäin.

Nosta korvapuustit pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi kohoamisvaraa.

Kohotuksen jälkeen voitele mustikkapuustit kananmunalla.

Paista 20 minuuttia +200 °C tai kunnes pullat ovat kypsiä.