Linnunpesäkranssi

Kotipihan linnunpesästä kuuluu suloinen sirkutus ja tämän innoittamana askartelin linnunpesäkranssin. Tällä kertaa materiaaleiksi valikoitui viime syksynä Kolin reissulta kerätyt heinät sekä koivunrisuista tehty kranssipohja.

Kun näillä helteillä olen suunnannut koiran kanssa metsään ja ulkoilu on ollut huomattavasti normaalia hitaampaa, on ollut aikaa ihmetellä vieläkin tarkemmin ympäröivää luontoa ja huomata hauskat linnunpesät.

Viime syksynä kaunis Kolin luonto tarjosi muistoja ja yhteistä tekemistä koko perheelle.

Rannalta kerätty heinäkimppu on ollut talven ajan kesäkeittiössä ja nyt se muuttui linnunpesäksi. Lisukkeeksi soveltui tietysti hiekkatien varrelta kerätyt kukkaset, joista metsänätkelmä on ehdoton suosikkini!

Viime kesäinen kukkakatos valoineen, joka syntyi luonnonkukista löytyy myös blogin ohjeista.

Tee näin:

Ota esille tarvikkeet:

  • koivun risuja / oksia
  • heinäkimppu / rantaheinää
  • ohutta rautalankaa ja sivuleikkurit
  • vesituubi
  • pestyjä kananmunan kuoria tai koristemunia
  • koristelintu

Kiedo koivunoksista pieni kranssipohja kietaisemalla nippu oksia ympyrän muotoon ja sido rautalangalla yhteen. Voit täydentää kokonaisuutta pujottelemalla väleihin oksia.

Tee heinistä linnunpesä pyörittämällä heiniä pesän muotoon rautalangan avulla. Linnun pesän valmistamisen ohjeita voit myös katsoa jutusta keväinen linnunpesä.

Asettele valmis linnunpesä kranssipohjaan ja solmi se tukevasti paikoilleen rautalangan avulla.

Naamioi vesituubi heinillä. Kiedo heinät tiukasti rautalangalla vesituubin ympärille ja kiinnitä kokonaisuus linnunpesän viereen.

Sommittele vesituubin sisälle kesäisiä kukkia luonnosta tai vaikkapa kotipihan kukkasista.

Vesituubin avulla voit vaihtaa kranssiin uudet kukat ja hyödyntää myöhemmin syksyllä vaikkapa kanervia.