Itsenäisyyspäivän kynnyksellä fiilistellään suomalaisittain porolla ja miten hyvältä keitto maistuu talvisen ulkoilun jälkeen leivinuunin lämmittäessä. Tämän reseptin tein aikaisemmin syksyllä opetuskeittiöön, kun en löytänyt opiskelijoille sopivaa ohjetta. Joten testissä ollut ja uskallan palautteen perusteella suositella!
Porosta saa myös herkullisia suolaisia piirakoita, joista viime vuonna ennen joulua julkaisin yhden reseptin. Myös Maalahden limppu on saanut päälleen porokuorrutteen ja tämä sama “tahna” soveltuu loistavasti myös ruisnappeihin & glögin seuraksi.
Juustoinen savuporokeitto
Raaka-aineet:
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 rkl voita
- 2 rkl tuoretta timjamia
- ¼ tl valkopippurijauhetta
- 0,5 kpl lihaliemikuutiota
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 150 g kylmäsavustettua pororouhetta
- 2 dl juustokermaa
- 4 dl vettä
- 125 g kylmäsavuporo Koskenlaskijajuustoa
Valmistusohje:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.
Kuullota sipulit voissa teflonkattilassa.
Lisää joukkoon silputtu timjami sekä mausteet.
Ripottele pinnalle jauhot ja kuullota sipuliseoksen kanssa hetki.
Kaada kattilaan vesi, kerma, pororouhe sekä paloitellut savuporojuuston palaset.
Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.
Mikäli keitto vaikuttaa paksulta, lisää joukkoon hieman vettä.
Tarkista keiton maku.