Juustoinen jauheliha-perunavuoka

Arkeen paluu on tuonut mukanaan myös arkiset ruuat, joiden valmistaminen sujuu nopeasti ja helposti. Tässä yksi arjen pelastaja – juustoinen jauheliha-perunavuoka.

Juustoinen jauheliha-perunavuoka

Raaka-aineet:

  • 1 kg perunasipulisekoitusta
  • 1 sipuli
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 250 g viherpippuri sulatejuustoa
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 kpl lihaliemikuutioita
  • 0,5 tl mustapippurijauhetta
  • 4 dl ruokakermaa

Valmistusohje:

Ruskista jauheliha sekä kuutioitu sipuli paistinpannussa. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää joukkoon paloitellut sulatejuustokuutiot.

Anna sulatejuuston sulaa ja mausta seos. Lisää lopuksi joukkoon kerma.

Voitele uunivuoka ja laita vuoan pohjalle 1/3 perunasipulisekoitusta. Levitä perunoiden päälle puolet juustoisesta jauhelihakastikkeesta.

Lisää 2/3 perunasuikaletta ja sen päälle loput jauhelihakastikkeesta. Laita pinnalle loput perunasuikaleet.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 50-60 minuuttia.