Arkeen paluu on tuonut mukanaan myös arkiset ruuat, joiden valmistaminen sujuu nopeasti ja helposti. Tässä yksi arjen pelastaja – juustoinen jauheliha-perunavuoka.
Juustoinen jauheliha-perunavuoka
Raaka-aineet:
- 1 kg perunasipulisekoitusta
- 1 sipuli
- 400 g naudan jauhelihaa
- 250 g viherpippuri sulatejuustoa
- 2 tl paprikamaustetta
- 1 kpl lihaliemikuutioita
- 0,5 tl mustapippurijauhetta
- 4 dl ruokakermaa
Valmistusohje:
Ruskista jauheliha sekä kuutioitu sipuli paistinpannussa. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää joukkoon paloitellut sulatejuustokuutiot.
Anna sulatejuuston sulaa ja mausta seos. Lisää lopuksi joukkoon kerma.
Voitele uunivuoka ja laita vuoan pohjalle 1/3 perunasipulisekoitusta. Levitä perunoiden päälle puolet juustoisesta jauhelihakastikkeesta.
Lisää 2/3 perunasuikaletta ja sen päälle loput jauhelihakastikkeesta. Laita pinnalle loput perunasuikaleet.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 50-60 minuuttia.