Joulun kehykset

Joulun juhlahetket ovat jo aivan nurkan takana, joten mikä olikaan parempaa, kuin startata lauantai jouluisilla askarteluilla. Joulun ovikoristeita askarrellessa tulee usein tehtyä perinteinen kranssi, mutta tällä kertaa tein jouluiset kehykset. Ne sopivat loistavasti oveen, porttiin, seinälle mutta myös jouluisiin valokuviin sekä ihaniin hassutteluhetkiin ❤️

Jouluinen kehys taipuu kätevästi pajusta, mutta jos oksa on jäässä, anna sen sulaa rauhassa sisällä ennen aloitusta. Suihkuttamalla pajun pintaa, saat sen taipumaan hyvin kranssin muotoon tai neliöön, kuten tässä ohjeessa.

Tee näin:

Ota esille pajun oksa tai oksia, sivuleikkurit ja rautalankaa.

Taivuta paju neliön muotoon ja vahvista kiinnitys ohuella rautalangalla. Kieputa rautalankaa kulmiin reippaasti, jotta neliö pysyy varmuudella kasassa.

Kun pohja on valmis, ota esille havun – tai katajan oksia, mustikan ja puolukanvarpuja sekä muita koristeita luonnosta tai kaupasta.

Tee havuista nippuja ja kiinnitä ne neliöön rautalangalla kiinni.

Tee ensin jouluisen kehyksen pohja valmiiksi. Mikäli havuissa on käpyjä, jätä ne paikoilleen, näin saat luonnollista vivahdetta lopputulokseen.

Sommittele sitten neliön kulmiin tai esimerkiksi toiseen laitaan koristeet. Kiinnitä pohjalle ensin havuja ja sen jälkeen muut varvut.

Voit maalata käpyjä hennosti valkoisella kalkkimaalilla tai elävöittää lumispraylla.

Myös erilaisilla kaupasta löytyvillä somisteilla ja kukilla saa kokonaisuuteen ilmettä ja näin joulun alla tarjonta on valtava.

Halutessasi viimeistele kokonaisuus valosarjalla.