Kinuskinen puolukkakääretorttu

Puolukan ja kinuskin liitto on melkeinpä täydellinen. Kääretorttu valmistuu nopeasti ja sopii loistavasti viikonloppuiltojen teekupposten kaveriksi.

Kääretorttupohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 200g kinuskituorejuustoa
  • 1 dl rahkaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl puolukoita

Valmistusohje:

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmuna-sokerivaahtoon.

Sekoita taikina varovasti esimerkiksi nuolijalla nostellen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kumoa kääretorttu leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Poista päällä oleva leivinpaperi heti. Mikäli se ei irtoa helposti pyyhkäise pintaa kostutetulla paperilla, jotta saat levyn säilymään ehjänä.

Valmista täyte ja aloita sen tekeminen vaahdottomalla vispikerma. Lisää joukkoon kinuskituorejuusto, rahka sekä vaniljasokeri.

Levitä jäähtyneen kääretorttu levyn päälle täyteseos tasaiseksi.

Ripottele pinnalle jäiset puolukat.

Kääri levy napakasti rullalle ja nosta jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.

Sitten vain herkuttelemaan 😋