Puuhelmikranssi hortensian kukinnolla

Ei ole varmaan jäänyt epäselväksi, että kranssien askartelu on mun mielestä ihan superhauskaa. Ideoita on valtavasti ja aina tulee uusia tuulahduksia ❤️

Suloiset puuhelmet ovat kauniita luonnollisuudellaan, joten niiden kaveriksi soveltuu erinomaisesti myös muut luonnonmateriaalit kuten tässä kranssissa on käytetty. Koska tämä kranssi matkasi naiselle nimeltä Varpu, halusin ehdottomasti käyttää materiaaleissa myös varpuja – mustikanvarpuja.

Kurkista ohjeet vaihe vaiheelta tästä jutusta tai videosta.

Tee näin:

Tarvitset kranssin pohjan, jonka voit valmistaa myös itse tai hankkia sen valmiina. Lisäksi ota esille puuhelmet, varvut, käpyjä, koriste hortensian kukinto ja eukalyptuksen oksat.

Pujottele puuhelmet rautalankaan. Sommittele “puuhelmikoru” kranssipohjaan siten, että kiinnityskohdan molemmille puolille jää kymmenen helmeä.

Kiinnitä pujottelun loppuosasta ylijääneen rautalangan avulla “puuhelmikoru” metalliseen kranssipohjaan tiukasti kiinni.

Pujottele rautalankaa helmien yli, jotta saat helmet asettumaan paremmin rautakranssin ympärille.

Pujottele sitten rautalanka helmien läpi koko matkan. Näin saat “mutkat” suoristumaan ja voit asetella kokonaisuutta paremmin.

Tee varvuista pieniä “kimppuja” ja kiinnitä ne kranssipohjaan. Etene järjestelmällisesti sekä sommittele “kimput” hieman toisten päälle. Näin saat tiiviin ja kauniin lopputuloksen.

Muista kääntää suunta taitekohdassa.

Asettele paikoilleen hortensian kukat sekä eukaluptyksen oksat. Hyödynnä kiinnityksessä tukevaa rakennetta sekä rautalankaa.

Kiinnitä viimeisenä paikoilleen kävyt.