Punaherukka muffinssit

Kun punainen kirpeä herukka saa seurakseen makoisaa vaniljaa, on lopputulos aikas herkullinen. Kesä + marjat = täydellinen syy herkutella.

Kesän marjasato saa ajatukset pulppuamaan ja ideoimaan uusia reseptejä. Kun keräilin kotipihan herukoita, alkoi mielessä kehittyä muffinssi resepti. Tälläkin kertaa ohje on helppo ja nopea, pidän niistä erityisesti kesällä. Tällaiset ohjeet soveltuvat hyvin myös kesämökille sekä eivät vie aikaa keittiössä hikoiluun lämpimällä ilmalla. Resepti löytyy tästä jutusta.

Meillä herukat menivät tänä vuonna ensisijaisesti pakkaseen ja niistä valmistuu talven aikana etupäässä erilaisia smoothie versioita. Pakkanen alkaakin olla jo pullollaan, kun sinne on säilötty musta -ja punaviinimarjoja, kirsikoita, mustikoita, boysenmarjaa, lakkaa sekä kasvimaan satoa. Seuraavaksi varmastikin vuorossa reseptejä kasvimaan sadosta, sillä uudistettu puutarha on ollut tuottoisa.

Tällä hetkellä ensimmäiset tomaatit on jo syöty, seuraavat punastelevat suloisesti kasvihuoneessa.

Punaherukka muffinssit

Raaka-aineet:

  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 200 g vaniljakreemiä
  • 2-3 dl punaherukoita

Valmistusohje:

Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri) keskenään.

Sekoita sulatetun ja jäähtyneen voin joukkoon vaniljarahka. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös kananmunat ja sekoita käännellen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

Laita muffinssipellille muffinivuoat (12 kpl) ja nostele jokaisen muffinivuoan pohjalle lusikallinen taikinaa. Taikinasta jää jäljelle noin puolet.

Nosta taikinan päälle lusikallinen punaherukoita sekä lusikallinen vaniljakreemiä.

Jaa sitten lopputaikina tasaisesti kaikkiin muffinsseihin.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

2 vastausta artikkeliin “Punaherukka muffinssit”

  1. Kiitos ohjeesta! Tein näitä eilen illalla ja oli todella hyviä, koko perhe tykkäsi paljon! 🙂 Jaoin ohjeesi ystävillenikin, kun kiinnostuivat, kun näkivät kuvan tekovaiheesta 🙂 Aloin myös blogisi seuraajaksi.

    1. Hei Jaana,

      ja kiitos ihanasta viestistä. Nää oli kyllä niin hyviä, että innostuin itsekin pakastamaan punaherukoita oikein urakalla.

      Karoliina

Kommentit on suljettu.