Kranssi ystävälle

Mitä elämä olisikaan ilman rakkaita ystäviä? Noh, ei mitään ja siksi ihania ystäviä pitää muistaa silloin tällöin pikku ylläreillä, kuten vaikkapa kranssilla. Tässä jutussa ihmetellään ystävyyden merkitystä sekä tietty tarjolla kranssin teko-ohjeet.

Joululomalla tuskailin, kun tavaroiden organisoiminen tulevaa remonttia varten eteni hitaasti. Olikos tuo mikään ihme, kun uppouduin pitkiksi ajoiksi valokuvien pariin. Ai vitsit, mitä muistoja mieleen nousikaan. Ystävien kanssa jaetut hetket jäävät mieleen ja niitä on mahtavaa kaivella muistin lokeroista vielä vuosienkin jälkeen, mutta toki myös valokuvien muodossa. Juuri näin itselleni kävi eivätkä tavarat liikkuneet laatikoihin kovinkaan nopeasti. Ehkäpä myös tämä poikkeuksellinen aika on saanut pohtimaan, miten moni asia on kovin toisin kuin elimme ns. normaalia arkea eikä silloin kukaan osannut edes ajatella miten tapaamiset tulevat rajoittumaan.

Joidenkin ystävien kanssa elämää on jaettu jo vuosia ja jotkut ystävyys suhteet ovat uudempia. Jotkut ystävät tuntuvat pysyvän ikuisesti ja niiden merkitys on suunnattoman tärkeä! Joidenkin ystävien kanssa juttu tuntuu jatkuvan aina siitä mihin jäätiin, vaikka edellisestä kohtaamisesta olisikin pitkä aika. Näistä ajatuksista intoutuneena päädyin askartelemaan kranssin yhdelle rakkaista ystävistäni, jonka elämässä puhaltaa muutoksen tuulet.

Ystävän elämän onnekkaat käänteet saavat itsenikin helposti sukeltamaan vaaleanpunaisen “ällöhattaran” uumeniin.

Tämä varmaan selittää eilisen päivän kranssi askartelun värikavalkadia ja koska kaikki erilaiset kuivakukat ovat nyt trendikkäitä, ne valikoituivat myös kranssiin. Erilaisia tekokukkia on tällä hetkellä tarjolla kukkakaupoissa paljon, mutta myös omista kätköistä voi löytyä aarteita. Itse nappasin tähän mukaan viime syksynä kuivattamani hortensian kukinnot, jotka loistivat kesän kuumuudessa kesäkeittiössä.

Kranssi kuivakukista

Tee näin:

Ota esille kranssin pohja sekä erilaisia tekokukkia tai tuoreita kukkia, jotka kuivuvat kauniisti.

Kietaise kranssipohjaan muutama lehti, jotka voivat olla myös muovivalmisteisen tekokukan lehtiä.

Kiinnitä oksa tukevasti ohuella rautalangalla paikoilleen.

Sommittele sitten kukinnot mieluisaan järjestykseen.

Hortensian kukinnot saat paikoilleen oksan ja rautalangan avulla, mutta käsittele kukintoa varoen.

Täydennä kokonaisuutta vehreällä, kuten eukalyptuksen oksilla. Näin saat kranssista täyteläisemmän ja ihanan tuoksun kotiin.

Rentoa sunnuntaita!