Kahvisaippua

Saippuan valmistaminen on paljon helpompaa, kuin voisi kuvitella. Saippuan valmistamiseen sopii monenlaiset ainekset, mutta takuuvarmasti onnistut kahvilla sekä lisähöysteenä vaniljaa tai kanelia. Mikä onkaan parempi joululahja kuin kahvi-kanelisaippua.

Itse tehty saippua on kiva antaa vaikkapa ystävälle lahjaksi. Kahvisaippualla irtoaa käsistä hyvin kaikki hajut kuten kalan haju. Kahvisaippuaa voi käsien pesun lisäksi käyttää myös ihon kevyeen kuorintaan – silloin ripaus vaniljaa tuo siihen uuttaa hohtoa.

Tee näin:

Leikkaa saippuapala eli 1kg massaa kuutioiksi.

Sulata saippuapalat vesihauteessa tai mikrossa. Jos valitset vesihauteen, nosta saippuamassa kulho vesihauteeseen ja sulata se koko ajan sekoittaen. Mikäli sulatat saippuamassa mikrossa, kuumenna vain hetki kerrallaan ja sekoita.

Älä anna massan kuumentua liian kuumaksi, sillä se voi vaikuttaa lopputulokseen rakenteeseen sekä tehdä lopputuloksesta rakeisen.

Sekoita sulaneen saippuamassan joukkoon heti sen sulettua 1 dl kahvinpuruja. Massa alkaa kovettua aika nopeasti, joten on tärkeää varata ainekset esille valmiiksi.

Lisää halutessasi joukkoon yhden vaniljatangon sisus tai 3 rkl kanelia.

Sekoita ainekset ja massa tasaiseksi ja kaada se puhtaaseen maitotölkkiin.

Anna jäähtyä sekä kovettua huoneenlämmössä vähintään seuraavaan päivään.

Irrota maitotölkki repien ja leikkaa saippua paloiksi. Tee sopivan paksuisia paloja ja pakkaa saippuat sellofaaniin. Saippua on parhaimmillaan, kun sen antaa tekeytyä rauhassa ennen käyttöä.

Voit myös leikata esim. piparimuotilla kuvioita saippuamassasta.