Kesäinen pannari

Mitä tarvitaan kesäiseen pannariin? Mansikkaa ja raparperia – mitäs muutakaan?

Kesäinen pannukakku syntyi sateisella säällä kotipihan mansikoista ja raparperista.

Pannukakku maistuu ihan sellaisenaan, mutta myös jäätelön tai kermavaahdon kera. Kesällä on ihanaa, kun resepti on yksinkertainen ja vaivaton sekä maistuu kesän herkuilta. Olkaapa hyvä!

Mansikka-raparperipannukakku

Raaka-aineet:

5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3 kananmunaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sulatettua voita
1 raparperin varsi
n. 300g mansikoita

Valmistusohje:

Sekoita maitoon jauhot, kaurahiutaleita, sokerit sekä kananmuna.

Lisää joukkoon jäähtynyt voisula.

Anna turvota n. 30 minuuttia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle. Ripottele pinnalle mansikat ja pilkottu raparperin varsi.

Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Mansikkaisia kesän hetkiä 🍓