Valkosuklainen kaura- omenapaistos

Talviomena kypsyttelee satoaan ja oksat alkavat hehkua punaisena kotipihalla. Lauantaina omenoiden runsasta satoa herkutellaan pikkuisen makeammassa kaura-omenapaistoksessa. Ohjeen löydät tästä jutusta.

Talviomppu on kyllä huikea lajike. Se säilyy pitkään, aina pakkasiin asti ja oikeestaan pieni kylmän puraisu tekee omenoista vain mehukkaampia. Talviomenasta syntyy kauniin väristä sekä maukasta hilloa. Lajike sopii hyvin myös pakastamiseen. Yleensä itse teen ompusta kuutioita, joita voi sujauttaa smoothien joukkoon sekä käyttää leivonnassa. Jos kotipiha kaipaa omenapuuta, niin suositus tälle lajikkeelle.

Nyt nämä punaisena hohtavat omenat tietty sopivat juuri hyvin punaisen talon syksyiseen elämään. Syksyn aurinkoisina päivinä tämä omenapaistos on maistunut oman kodin kuistilla, joka on asettunut jo syksyn tunnelmaan 🍎

Alla olevassa ohjeessa kehotetaan kuorimaan omenat, mutta sen vaiheen voi jättää välistä. Talviomppu, kuten monet kotimaiset omenat pehmenevät uunin lämmössä ja kuorista ei ole haittaa.

Valkosuklaa kaura- omenapaistos

Raaka-aineet:

  • n.1 kg kotimaisia omenoita
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 100 g voita
  • 100 g valkosuklaata

Valmistusohje:

Kuori ja poista omenoista siemenkodat.

Lohko omenat ja nostele ne voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauho, kaneli ja sokerit keskenään. Ripottele ne omenakuutoiden päälle ja nostele varovasti.

Sulata voi ja kaada se tasaisesti vuokaan omenoiden sekä kauraseoksen päälle.

Leikkaa valkosuklaa paloiksi ja ripottele se viimeiseksi pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua ja nauti vaniljajäätelön kera.