Pullapitko mustikka-vanilja & raparperi-sitruuna täytteellä

En juurikaan ole harrastanut kotona pullan leivontaa, mutta opetuskeittiön oven sulkeuduttua, on kotonakin alkanut pulla tuoksumaan. Tämä uusi pullapitko resepti valmistuu kahdella täytteellä: mustikka-vanilja & raparperi-sitruuna.

Ehdin toimia opena useamman vuoden opetuskeittiössä ja keittiössä opiskelijoiden kanssa vietettyjen päivien jälkeen en kotona kaivannut pullan tuoksua. Nyt tilanne on toinen ja pullan himo vaivasi pitkään- tämä helpottui, kun pyöräytin pullataikinan. Ja hei, olipas se taas kivaa puuhaa. Parasta oli tietysti saada kahvipöytään mahtavaa seuraa ♥️ Pullapitkot molemmilla täytteillä saivat vierailta hyvät pisteet. Ehkä mustikkasadon ollessa juuri parhaillaan, vei mustikka-vaniljapitko voiton. Mutta raparperi-sitruunan raikkaus sai myös kehuja.

Kumpi on sun suosikki?

Pullapitko mustikka-vanilja & raparperi-sitruuna täytteellä

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 1 hiiva
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl kardemummaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 15-16 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita

Mustikka-vaniljapullapitko

  • 1 prk vaniljakreemiä
  • 200g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeria

Raparperi-sitruunapullapitko

  • 1 prk sitruunakreemiä
  • 5 pientä raparperin vartta
  • 2 rkl sokeria

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon tuorehiiva. Sekoittele puuharukalla.
  2. Mittaa ja sekoita joukkoon sokerit, suola, kardemumma sekä kananmuna.
  3. Aloita jauhojen alustaminen ja sekoita taikinaa puuharukalla.
  4. Kun olet lisännyt taikinaan n. 10 dl jauhoja, lisää joukkoon pehmeä voi.
  5. Jatka taikinan vaivaamista käsin ja lisää loput jauhot.
  6. Kun taikina on kimmoisaa, nosta se kohoamaan vedottomaan paikkaan. Anna taikinan kohota n. 1 tunti.
  7. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan.
  8. Tee molemmista paloista pullapitko kolmella letillä.
  9. Nosta pitko kohoamaan ja anna kohota vähintään 30 min.
  10. Painele pulla pitkon keskelle lasilla paikka täytteelle.

Mustikka-vaniljapullapitko

  1. Laita vaniljkreemi pussiin ja pursota se pitkon reunoille.
  2. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauho. Nostele mustikat pitkon keskelle.
  3. Voitele pitkon reunat kananmunalla.

Raparperi-sitruunapullapitko

  1. Laita sitruunakreemi pussiin ja pursota se pitkon reunoille.
  2. Kuori raparperi ja viipaloi palasiksi. Sekoita palojen joukkoon sokeri. Nostele palat pitkon keskelle.
  3. Voitele pitkon reunat kananmunalla.

Paista pitkoja 200 asteessa n. minuuttia.

🍋 Nauti hieman jäähtyneenä 🫐