Mustikka-mansikka-banoffee

En tiedä pitäisikö tämän reseptin nimen olla banoffee, manoffee vai munoffee tai jotain tältä väliltä? Sen kuitenkin tiedän, että kesäisten reseptien parhautta on yksinkertaisuus ja vaivattomuus. Tämä herkku maistuu kesältä, mansikalta sekä mustikalta ja valmistuu vaivattoman nopeasti. Blogista uusi resepti löytyy nimellä mustikka-mansikka-banoffee.

Edellisen blogin jutun aloitin juuri kutakuinkin kertomalla, kuinka kesällä mieluiten vietän aikaa ulkona ja kotona ollessa puutarhassa & pihalla. Toki myös kesästä nauttien ja hengaillen. Tätä kokonaisuutta ajatellen on kai selkeää, että kesäisten herkkujen on oltava helposti valmistettavia. Kun mustikkasato alkaa olla parhaimmillaan ja kesän kotipihan viimeiset mansikat ovat kypsiä, halusin yhdistää näitä makuja banoffee tyyppisesti. Siitä päätellen, että tämä herkku hävisi aika nopeasti, oli kokonaisuus onnistunut.

Kotipihan muutosten myötä mansikoille löytyi myös uusi paikka ja olin aika varma, ettei tänä vuonna satoa juuri saada. Olin väärässä ja tänä vuonna satoa tulikin erittäin runsaasti. Lisäksi keväällä opiskelijaltani saatu metsämansikka-amppeli on ollut erittäin antelias ja lisäilin metsämansikoita myös tähän leipomukseen. Metsämansikka ja ruusupavut ovat viihtyneet samassa laatikossa.

Metsämansikka kasvaa runsaana laatikon alaosassa. Ruusupapu kiipeilee sille asetettuja lankoja pitkin.

Mustikka-mansikka-banoffee

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 300 g Digestive keksejä
  • 100 g voita

Kakun täytteet:

  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustettua kuningatar rahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 2 dl mansikoita
  • 2 dl mustikoita
  • 1 banaani

Valmistusohje:

Asettele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18–20 cm) leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella tai kalvolla.

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla muovipussissa. Sulata voi ja sekoita voisulaan keksimurska.

Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin noin tunniksi odottamaan, jotta reunat tukevoituvat.

Irrota pohja varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Levitä maitotiiviste pohjalle.

Viipaloi banaanit ja levitä ne kakkupohjaan maitotiivisteen päälle.

Ripottele pinnalle tasaisesti cashew-pähkinät. Voit halutessasi pieniä niitä hieman.

Ripottele sitten mansikoista ja mustikoista puolet kakun päälle.

Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon kuningatar rahka sekä mausta vaniljasokerilla. Nostele vaahto varovasti marjojen sekä banaanien päälle ja tasoita pinta.

Ripottele viimeiseksi pinnalle loput mustikat ja mansikat. Koristele pähkinöillä ja vaikkapa mansikan lehdillä.