Tämän kesän suosikkini on ehdottomasti ollut lasagne kesäkurpitsasta, parhautta on helppo muunneltavuus. Tämä ohje myös TikTokissa videon muodossa.
Puutarhan muutos uuteen paikkaan on todellakin ilahduttanut ja satoa on saatu reippaasti. Kesäkurpitsojen määrä on ollut ruhtinaallinen ja siitä on valmistunut paljon erilaisia ruokia. Samalla on kehittynyt myös uusia reseptejä.
Kesäkurpitsalasagne on niin mainio, kun siihen voi laittaa mitä kasvimaasta sekä jääkaapista löytyy. Tämän jutun kesäkurpitsalasagne on chilin ansiosta hieman tulinen sekä maistuvan täyteläinen. Myös ensimmäinen ruusupapujen sato päätyi tähän vuokaan ja miten hyvin ne lasagneen sopivatkaan.
Kesäkurpitsalasagne soijarouheesta
Raaka-aineet:
- 1 iso kesäkurpitsa
- 8 pientä porkkanaa
- 1 mieto chili
- 1 punainen suippopaprika
- 3 lehtikaalia
- 150 g papuja
- 2 rkl öljyä
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 dl ruokakermaa
- 2 prk Koskenlaskija jalopeno – cheddar (ruoka&dippi)
- 1 prk ranskankermaa
- 1 kasvisliemi
- 1 tl garam masalaa
- 2 tl pizzamaustetta
- 1 tl pippurirouhetta
- 200 g juustoraastetta
Valmistusohje:
Viipaloi pestyt porkkanat, paprika ja chili. Kuullota ne pienessä öljyssä ja lisää joukkoon mausteet.
Keitä tuoreet pavut ja viipaloi ne keittämisen jälkeen sekä lisää muiden kasvisten joukkoon.
Leikkaa lehtikaali pieneksi silpuksi.
Lisää kasvisten joukkoon lehtikaali sekä soijarouhe, kerma, ranskankerma ja jalopeno-cheddar seos. Anna tekeytyä hetki miedolla lämmöllä.
Voitele uunivuoka (40*30 cm) ja kaada pohjalle 1/3 täytteestä.
Asettele kastikkeen päälle viipaloidut kesäkurpitsan palat tasaisesti. Toista ja jätä päällimmäiseksi viimeinen erä kastiketta.
VINKKI: Jos teet lasagnen pienempään vuokaan, nappaa osa kastikkeesta talteen ja nauti esim. pastan tai riisin kera.
Ripottele viimeisenä pinnalle juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ihana kesä & kesäkurpitsat!