Kantarelli-pekonipasta

Sienestyksen aika on syksyn parhautta, vaikka sitkeästi pidän edelleen kiinni kesän tunnelmasta. Vielä se on helppoa, kun aurinkoa & lämpöä riittää. Lautaselle alkaa kuitenkin päätyä jo loppukesän makuja.

Some on täyttynyt taas huikeista sienisato kuvista ja ainakin kantarelli vaikuttaa antavan parastaan tämänkin kesän lopussa. Noh, sehän passaa.

Pastan lisukkeena kantarelli on vaan niin hyvää. Toki ei pidä unohtaa erilaisia piirakoita, pizzoja ja kastikkeita.

Laittamalla blogiin hakusanaksi piirakk, löytyy erilaisia suolaisia ja makeita reseptejä.

Itse pidän arjessa helpoista ohjeista, joissa ei ole monia vaiheita. Tässä pekoni paistuu yhdessä sienien sekä sipulin kera. Tuore meirami antaa herkullisen twistin ja lopputulos on maukas. Siis ei kun kohti sienimetsää!

Kantarelli-pekonipasta

Raaka-aineet:

  • 400 g tagliatelle pastaa
  • 1 l kantarelleja
  • 300 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • 3-5 valkosipulin kynttä
  • 0,5 tl pippurirouhetta
  • 0,5 tl paprikamaustetta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 dl tuoretta meiramia
  • 4 dl ruokakermaa

Valmistusohje:

Viipaloi puhdistetut kantarellit pieniksi paloiksi. Nosta ne pannulle ja anna kosteuden haihtua niistä miedolla lämmöllä.

Lisää joukkoon kuutioitu sipuli sekä pieneksi leikattu valkosipuli. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja lisää seokseen yhdessä mausteiden kanssa. Paista pannulla siten, että pekoni ruskistuu ja rapsakoituu. Lisää joukkoon kerma ja silputtu meirami sekä anna tekeytyä miedolla lämmöllä pastan keittämisen ajan.

Lisää kantarelli-pekoniseoksen joukkoon keitetty pasta ja nostele ainekset sekaisin.

Tarjoa heti. Koristele tuoreen meiramin lehdillä.