Kantarelli-kinkkupiirakka

Kantarellit ovat taas täällä, joten suuntasin aamulla metsään. Tänään päivä käynnistyi metsässä ja kotiin matelin pyörää taluttaen sekä kukkia keräten. Samalla tuli napsittua myös saunavihtaan oksat, joten tänään illalla saunaan ja sen jälkeen kantarelli-kinkkupiirakkaa. Tai siis, jos sitä on enää jäljellä.

Kantarellien etsiminen on jotenkin tosi koukuttavaa, eikä sitä millään malttaisi lopettaa. Kun eteen osuu keltaista, on riemu ylimmillään. Löytämisen riemu on parasta! Toki myös sitten myöhemmin niillä herkuttelu. Tänään maltoin kuitenkin vielä jättää ison osan metsään kasvamaan ja mukaan lähtivät vain isoimmat. Sen verran paljon niitä kuitenkin jo oli, että osa meni pakkaseen ja osasta valmistui piirakkaa. Tänään mentiin niillä aineksilla mitä kotoa löytyi valmiiksi, joten samalla kehittyi uusi versio piirakasta. Harmikseni täytyy kuitenkin todeta, että nämä säät hidastavat kasvimaalla kasvua ja satoa saa vielä odottaa. Kasvulavoista tai kasvihuoneesta ei juuri inspiraatiota tai apuja saanut, mutta lisukkeeksi toki löytyi kesäsipulia.

Piirakkapohja on tuttu blogistani ja aina niin luotettava pohjaversio. Siksi tämä toistuu monessa suolaisessa reseptissä, kuten alla olevassa vuohenjuustopiirakassa. Tähän piirakkapohjaan löytyy myös aina varmuudella ainekset kotoa.

Vuohenjuustopiirakka ohjeen löydät myös blogista.

Kantarelli-kinkkupiirakka

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 1 dl kylmää vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g margariinia / voita

Piirakan täytteet:

  • 2 dl kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 1 suippopaprika
  • 1/4 tl pippurirouhetta
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 80 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje:

Voitele piirakkavuoka huolellisesti.

Mittaa kulhoon kylmä vesi ja sekoita veden joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe.

Lisää lopuksi joukkoon sulatettu jäähtynyt rasva ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Painele taikina vuoan pohjaan.

Leikkaa puhdistetut kantarellit rouheaksi silpuksi ja kuullota ne paistinpannulla, jotta neste haihtuu.

Lisää joukkoon silputut sipulit ja paprika. Kuullota ne tilkassa öljyä. Mausta.

Levitä sieniseos piirakkapohjan päälle.

Leikkaa ilmakuivattu kinkku suikaleiksi ja levitä se piirakan päälle. Voit koristella pintaa muutamilla paprikarenkailla ja kesäsipulilla.

Sekoita kerman joukkoon kananmuna siten, että rakenne rikkoutuu ja kaada se täytteen päälle. Ripottele viimeiseksi pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 – 30 minuuttia. Anna piirakan hetki vetäytyä ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *