Banaaniletut

Tyttäreni on tartuttanut muhun innostuksen banaanilettuihin ja kokeilujen kautta on kehittynyt oma suosikkini, joten tässä tulee banaanilettujen resepti 🙌🏻

Banaanien menekki on ollut vähäisempi ja varmasti tähän on suuresti vaikuttanut talviomenoiden runsas sato. Edelleen talviomppuja on puussa, mutta myös säilössä pakkasessa ja hilloina. Talviomenoita on myös silkkipaperiin käärittynä kylmässä, joten näitä saadaan käyttää vielä pitkään. Toki ne soveltuvat myös hyvin leivontaan, kuten kakkuihin.

Calvados omenakakun ohjeen löydät myös blogista.

Talviomppujen vuoksi usein kotoa löytyy hieman tummuneita banaaneja. Onneksi juuri ne soveltuvat lettuihin mainiosti. Hieman pehmennyt ja kypsä banaani on helppo soseuttaa haarukalla ja lettutaikina syntyy nopeasti. Alla olevaa reseptiä olen myös tehnyt ilman kananmunaa ja rakenne pysyy myös siten hyvin kasassa paistaessa.

Banaaniletut (10 lettua)

Raaka-aineet:

  • 3 banaania
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia

Paistamiseen voita tai margariinia.

Valmistusohje:

  1. Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella.
  2. Lisää joukkoon maito ja kananmunat yksitellen. Sekoita ainekset keskenään.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kolmessa erässä. Sekoita välillä, mutta älä vatkaa taikinaa.
  4. Lisää pannulle nokare voita tai margariinia sekä paista letut pannulla. Käännä lettu, kun se on hyytynyt pinnalta ja reunat muuttuvat pitsireunaisiksi.

Tarjoa letut esimerkiksi jäätelön, hillon, marjojen, kermavaahdon, suklaakastikkeen kera.

Herkullisia banaanilettu hetkiä!