Calvados omenakakku

Talviomenat punastelevat suloisesti ja toiveena oli napsia punaisena hehkuvista puista myöhäiseen syksyyn asti omenasatoa, mutta myrsky oli toista mieltä. Ideani kieppui torstain myrskyn sekä tuulen pyörteissä kohti korkeuksia, omenat tipahtelivat puista kiivaaseen tahtiin maahan. Jotain piti siis tietysti leipoa, tuloksena calvados omenakakku.

Tämän vuoden runsas omenasato on säilötty pakkaseen sekä purnukoihin. Talviomenat soveltuvat erinomaisesti pakastamiseen ja ne myös säilyvät pitkään. Punaiset omenat antavat myös kauniin värin omenahilloille, joten tein niistä myös omppuhilloa erityisesti joulua ajatellen.

Meillä on korissa aina syksyisin omenoita kuistilla. Sieltä on nopea käydä nappaamassa omppu tai pari smoothien joukkoon iltaisin. Omena raikastaa makuja ja soveltuu niin monen marjan kanssa yhteen. Suosikkini on omenan ja puolukan raikas makuyhdistelmä.

Calvados omenakakku

Raaka-aineet:

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 5 dl raastettua omenaa
  • 3/4 dl calvadosia

Valmistusohje:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.

Lisää kananmunat yksitellen nopeasti sekoittaen joukkoon.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää niistä puolet taikinaan. Sekoita.

Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita ne taikinaan.

Lisää loput kuivat aineet ja nostele seos tasaiseksi. Kaada lopuksi joukkoon calvados ja sekoita hyvin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna kakun tekeytyä ennen tarjoilua, parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä ja maistuu täydelliseltä kera vaniljajäätelön.

Kivaa syksyistä lauantaita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *