Instagramin ja Facebookin edellisen postauksen jälkeen, tämä uusi resepti ei liene mikään yllätys.
Saatoin ehkä hieman unohtaa puutarhaan pari kappaletta pyöreää kesäkurpitsaa. Unohdukseni aikana ne olivat paisuneet valtavaksi, joten niistä tehtiin eilen kesäkurpitsapihviä, kasvikeittoa, lasagnea, kasvisvuokaa ja vieläkin kaapissa odottelee pienempi yksilö sekä toisesta isommasta puolikas. Viikko menee siis aika kesäkurpitsa painotteisesti, mikä ei ole lainkaan huono juttu!
Joidenkin lähteiden mukaan kesäkurpitsa puhdistaa tehokkaasti elimistön kuona-aineita, edistää ruuansulatusta sekä suojaa suolistoa. Kesäkurpitsan sisältämä kalium on hyödyksi verenpaineelle, sillä kalium laajentaa verisuonia ja laskee siten verenpainetta. Ei siis lainkaan huono juttu syödä kesäkurpitsaa eri muodossa.
Sunnuntaina herkutellaan jälkiruuaksi kesäkurpitsakääretorttua, jonka maku on täyteläisen mehukas.
Kesäkurpitsakääretorttu
Raaka-aineet:
Kääretorttulevy:
- 3 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl juoksevaa margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 3 kesäkurpitsaraastetta
- 2 tl minttua / mansikkaminttua
Kääretortun täyte:
- 1 dl tomusokeria
- 150 g creme fraichea
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää juokseva margariini.
Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahdon joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi varovasti esimerkiksi nuolijalla nostellen.
Lisää joukkoon raastettu kesäkurpitsa sekä pieneksi silputun mintun lehdet.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Kumoa pohja hennosti sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Jäähtymisen aikana valmista kääretortun täyte.
Vatkaa maustamaton tuorejuusto sekä creme fraiche keskenään. Lisää joukkoon tomusokeri.
Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja kääräise torttu lopuksi leivinpaperiin.
Anna tekeytyä jääkaapissa mehukkaaksi.